Η Μέρκελ ελπίζει σε μια «δίκαιη» συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR
12 Φεβρουαρίου, 2017
Το προσφυγικό δίνει ελπίδες ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία
12 Φεβρουαρίου, 2017

Το έμβλημα της ΕΕ υποχρεωτικά στις εμφανίσεις των βρετανικών ομάδων;

Η ΕΕ αυτό το Σαββατοκύριακο επέπληξε το βρετανικό σκανδαλοθηρικό τύπο για τους ισχυρισμούς του ότι η ίδια απαιτεί να υπάρχει η σημαία της στις αθλητικές διοργανώσεις και να εμφανίζεται στις φανέλες της κάθε ομάδας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Daily Mail και της Daily Express ότι οι Βρυξέλλες επιθυμούν να καταστεί υποχρεωτική η έπαρση της σημαίας της ΕΕ στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις εμφανίσεις των αθλητικών ομάδων. Αναφερόμενος στην έκθεση η οποία εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο την Πέμπτη (2 Φεβρουαρίου), την οποία η Daily Mailχαρακτήρισε ως «ένα θρασύ σχέδιο», αναφέρει ότι οι εθνικές ομάδες οι οποίες αγωνίζονται σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες, απαιτείται να εμφανίζουν σε «περίοπτη» τα σύμβολα της ΕΕ.

Συμπεριλάμβανε επίσης μια ψεύτικη φωτογραφία του ποδοσφαιριστή της Αγγλίας Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος φορούσε μια φανέλα με τα 12 αστέρια της ΕΕ να περιβάλλουν τα τρία λιοντάρια σύμβολο της ομάδας. Αλλά αυτό απορρίφθηκε γρήγορα από τους ευρωβουλευτές οι οποίοι επεσήμαναν ότι η εν λόγω έκθεση είναι μη δεσμευτική και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει την εξουσία να νομοθετεί για τα αθλητικά ζητήματα.

Περισσότερα εδώ.