Πρωτοβουλίες για την επαναπροσέγγιση ΕΕ-ΗΠΑ
12 Φεβρουαρίου, 2017
Το 90% της νέου ενεργειακού δυναμικού στην ΕΕ προήλθε από τις ΑΠΕ
12 Φεβρουαρίου, 2017

Η ΕΕ απαντά στη «post-truth» παραπληροφόρηση

Ο Carlos Moedas, επικεφαλής της έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, κάλεσε τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αποδεχτούν την συνδρομή της επιστήμης στη χάραξη πολιτικής, δηλώνοντας ότι πολιτικοί θα έχουν πάντα την τελευταία λέξη σε σχέση με τους επιστήμονες και δεν θα πρέπει να φοβούνται ότι θα χάσουν τον έλεγχο.

Σε έναν ψηφιακό κόσμο, όπου ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διαμοιράζονται με την ταχύτητα του φωτός, η παροχή αξιόπιστων επιστημονικών αποδείξεων έχει καταστεί ύψιστης σημασίας για τους πολιτικούς και το ευρύ κοινό, δήλωσε ο Carlos Moedas, αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία.

«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να βομβαρδίζονται από στοιχεία και αριθμούς» τα οποία προέρχονται από άγνωστες πηγές, δήλωσε ο Moedas σε μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες. Σε όλο τον κόσμο, οι επιστήμονες δέχονται επίσης όλο και πιο πολύ επιθέσεις από τους πολιτικούς. Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τις αποδείξεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη ως «ανοησίες», παρά την συντριπτική συναίνεση στην επιστημονική κοινότητα ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Περισσότερα εδώ.