Το 90% της νέου ενεργειακού δυναμικού στην ΕΕ προήλθε από τις ΑΠΕ
12 Φεβρουαρίου, 2017
Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες
12 Φεβρουαρίου, 2017

Τα πλαστά φυτοφάρμακα πλήγμα για την οικονομία της ΕΕ, σύμφωνα με έκθεση

Τα πλαστά φυτοφάρμακα αποτελούν πλήγμα για τη βιομηχανία της ΕΕ, τα φορολογικά της έσοδα, και τα επίπεδα απασχόλησης, σύμφωνα με τα πορίσματα μιας νέας έκθεσης.

Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε χθες (8 Φεβρουαρίου) από το Γραφείο για την Πνευματική Ιδιοκτησία της ΕΕ (EUIPO), εκτιμά ότι η νόμιμη βιομηχανία χάνει περίπου 1,3 δις € των εσόδων της σε ετήσια βάση, λόγω των πλαστών φυτοφάρμακων, ενώ η άμεση επίδραση στην απασχόληση είναι επίσης σημαντική. Ειδικότερα, η έρευνα επισημαίνει ότι περίπου 2.600 άμεσες θέσεις εργασίας χάθηκαν στην ΕΕ και οι έμμεσες, χαμένες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να ανέλθουν τις 11.700.

«Αν προστεθούν οι παράπλευρες επιπτώσεις και σε άλλες βιομηχανίες και στα έσοδα του Δημοσίου, η παραποίηση των προϊόντων στον τομέα αυτό προκαλεί περίπου 2,8 δις € χαμένων πωλήσεων για την οικονομία της ΕΕ», αναφέρει η έκθεση.

Ο Αντόνιο Καμπίνος, εκτελεστικός διευθυντής του EUIPO, σχολίασε ότι η παραποίηση θα μπορούσε να επηρεάσει κάθε τομέα της οικονομίας, και τη μεταποιητική βιομηχανία φυτοφαρμάκων, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) Η έκθεση επισημαίνει ότι 400 από τις 600 εταιρείες φυτοφαρμάκων στην ΕΕ είναι ΜΜΕ που απασχολούν λιγότερους από δέκα εργαζομένους και παράγουν το 38% του συνολικού κύκλου εργασιών του συγκεκριμένου τομέα.

Περισσότερα εδώ.