Παραίτηση από τα πνευματικά δικαιώματα για ΑμεΑ από το ΔΕΚ
15 Φεβρουαρίου, 2017
Χειμερινές οικονομικές προβλέψεις 2017
15 Φεβρουαρίου, 2017

Αναβάθμιση του ενιαίου αριθμού 112 λόγω της δορυφορικής τεχνολογίας

Ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, 112, μπορεί τώρα να εντοπίσει τη θέση του καλούντος, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. η Euractiv Ισπανίας αναφέρει.

Αυτό το βήμα προς τα εμπρός επιτεύχθηκε χάρη στο πρόγραμμα «Βοήθεια 112», το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Περίπου 300.000 καλούντες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάθε χρόνο δεν είναι σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση τους λόγω του στρες, της έλλειψης γνώσης ή ασθένειας: ένα πρόβλημα το οποίο το πρόγραμμα στοχεύει να λύσει. Στηριζόμενη σε δεδομένα από παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης (GNSS), η πρωτοβουλία έχει δοκιμαστεί στη Λιθουανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.

Χρησιμοποιώντας το Galileo

Σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Elżbieta Bieńkowska, «η δορυφορική πλοήγηση είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης των κλήσεων προς το 112 και για να σωθούν ζωές.

Το Galileo μπορεί να εντοπίσει καλούντες με μεγαλύτερη ακρίβεια». Το Galileo είναι το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης το οποίο αναπτύχθηκε από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Θεωρείται ότι είναι πιο ακριβές και πιο προηγμένο από αμερικανικό (GPS) και το ρωσικό (GLONASS), αλλά αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα και καθυστερήσεις.

Περισσότερα εδώ.