Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici
15 Φεβρουαρίου, 2017
Τι σημαίνει για εσάς η Ευρώπη; Στείλτε μας τη δική σας ιστορία
15 Φεβρουαρίου, 2017

Ατμόσφαιρα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη

• Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη συμμετοχή 8 Λυκείων από την Ελλάδα.
• Απονομή διπλωμάτων επιβράβευσης στους καθηγητές και μαθητές “Πρέσβεις του ΕΚ” από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής Τάσο Κουράκη, τους Ευρωβουλευτής Κώστα Χρυσόγονο και Θοδωρή Ζαγοράκη και συντονιστή τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.

Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με  την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και  της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων (12ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών), εγγράφεται στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικοί Πρέσβεις του ΕΚ και στην έναρξή της θα γίνει η απονομή των διπλωμάτων επιβράβευσης στους καθηγητές και μαθητές “Πρέσβεις του ΕΚ”,  οι οποίοι συμμετείχαν επιτυχώς στην πιλοτική φάση του προγράμματος κατά το 2016.

Στην Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ και θα ολοκληρωθεί στις 19.00 μ.μ,   θα συμμετέχουν περίπου   200 μαθητές, από οκτώ  Σχολεία  της Ελλάδας (Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη – Θεσσαλονίκη, Ιόνιος Σχολή – Αθήνα, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, Ιδιωτικά Σχολεία Άξιον – Ξάνθη, Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη – Λάρισα,  11ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Λάρισας).
Η διαδικασία της προσομοίωσης συνίσταται στη συγκρότηση οκτώ  επιτροπών, μία από κάθε σχολείο,  και η κάθε μία  προτείνει ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και δέχεται τις αντίστοιχες τροπολογίες σε επιμέρους άρθρα του από τις υπόλοιπες επιτροπές. Στόχος είναι μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώ  νομοσχέδια που θα δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα.

Τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας που συμμετείχαν επιτυχώς στην πιλοτική φάση του προγράμματος “Πρέσβεις του ΕΚ” κατά το 2016, και θα τους απονεμηθούν από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διπλώματα επιβράβευσης είναι: ΓΕΛ Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Εύοσμου, 1ο ΓΕΛ Καβάλας, 5ο ΓΕΛ Καβάλας, Γενικό Λύκειο Νέας Τρίγλιας, 1ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης, Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί», Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας.

Διαθέσιμο εδώ.