Μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία κατά τις διαδικασίες εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ
15 Φεβρουαρίου, 2017
Ατμόσφαιρα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη
15 Φεβρουαρίου, 2017

Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici

Ο Επίτροπος, κ. Pierre Moscoviciαρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.

Στην Αθήνα, ο κ. Moscovici θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η τελετή αναγόρευσης του Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 15/2 και ώρα 13.30, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). (Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να είναι παρόντες, παρακαλούνται να αποστείλουν το όνομά τους και το μέσο που εργάζονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση press@uoa.gr).

Στην τελετή θα παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος νωρίτερα θα παρασημοφορήσει τον κ. Moscovici στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Επίτροπος κ. Moscovici θα συναντηθεί, την ίδια ημέρα, με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει σύντομες δηλώσεις στον Τύπο (ώρα 12.00).

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Pierre Moscovici, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

“Ο Επίτροπος Μοσκοβισί είναι ένας πολιτικός  προσηλωμένος στην διατήρηση της ακεραιότητας της ευρωζώνης και την θέση της Ελλάδας εντός αυτής. Αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα στη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος, κατά την οποία ο Επίτροπος, όπως και ο Πρόεδρος Γιούνκερ παρέμειναν απαρέγκλιτα στο πλευρό της Ελλάδας και των συμφερόντων της εντός του ευρώ. Σε αυτή του την επίσκεψη, αναγνωρίζεται η προσφορά του Επιτρόπου Μοσκοβισί, ενώ παράλληλα θα συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την άμεση ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης”.

Περισσότερα εδώ.