Προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο η μεταρρύθμιση για την αγορά άνθρακα στην ΕΕ
15 Φεβρουαρίου, 2017
Η Γαλλία καλεί τη Γερμανία να αυξήσει τις δαπάνες της για επενδύσεις
15 Φεβρουαρίου, 2017

Ο Γιούνκερ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θα διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του, μετά την λήξη της παρούσας το 2019.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επιβεβαίωσε ότι θα παραιτηθεί  από τη διεκδίκηση δεύτερης θητείας σε συνέντευξή του στο γερμανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Ο Γιούνκερ δήλωσε ότι επιθυμεί να κάνει τους ανθρώπους να ελπίζουν στην Ευρώπη και πάλι. Όμως, ο επικεφαλής της Κομισιόν είπε ότι τώρα είναι πολύ απασχολημένος με το Brexit, το οποίο αποκάλεσε «τραγωδία». Επίσης, δήλωσε στο Deutschlandfunk ότι φοβάται ότι το Brexit θα οδηγήσει τις υπόλοιπες 27 χώρες της ΕΕ να στραφούν η μια εναντίον της άλλης «χωρίς πολλή προσπάθεια». «Οι υπόλοιποι 27 δεν το γνωρίζουν ακόμα, αλλά οι Βρετανοί ξέρουν πολύ καλά πώς θα το διαχειριστούν. Υπόσχεσαι στη χώρα Α ένα πράγμα, στη χώρα Β ένα πράγμα και στη χώρα Γ ένα άλλο και στο τέλος δεν υπάρχει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ διχάζονται όλο και πιο πολύ με απόψεις οι οποίες «δεν είναι απαραίτητα συμβατές», είπε, αναφερόμενος την Ουγγαρία και την Πολωνία. «Μήπως οι Ούγγροι ή οι Πολωνοί θέλουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους Γερμανούς ή τους Γάλλους; Έχω τεράστιες αμφιβολίες. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε και πάλι μια βασική συναίνεση. Αυτό θα είναι η δουλειά μας για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

Περισσότερα εδώ.