Η Βουλγαρία θα ορίσει Επίτροπο μέχρι τον Απρίλιο
12 Μαρτίου, 2017
Η ομάδα του Βίζεγκραντ ανακοίνωσε το όραμά της για το μέλλον της ΕΕ
12 Μαρτίου, 2017

Εμπόδια στη χρήση του διαδικτύου στην Αφρική

Η Αφρική χρησιμοποιεί το ίντερνετ ολοένα και περισσότερο αλλά πολλές κυβερνήσεις περιορίζουν την πρόσβαση για να χειραγωγήσουν τους ψηφοφόρους και να φιμώσουν τις κριτικές φωνές.

Η Euractiv Γερμανίας αναφέρει
Στις αρχές του Δεκεμβρίου, το διαδίκτυο έπεσε κατά τη διάρκεια των εκλογών της Γκάμπια. Ο Πρόεδρος Yahya Jammeh, γνωστός για τις πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, , επίσης έριξε τις διεθνείς κλήσεις κινητής τηλεφωνίας. Στο Καμερούν, ο περιορισμός της πρόσβασης στο διαδίκτυο έχει γίνει ένας συνηθισμένος τρόπος για να φιμώσει την κριτική των αντιδημοκρατικών διαδικασιών της χώρας. Στο τέλος του Ιανουαρίου, η πρόσβαση στο ίντερνετ στις αγγλόφωνες περιοχές βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά της χώρας είχε παραλύσει μετά από μια διαδήλωση. Δύο αγγλόφωνες οργανώσεις έχουν ήδη κηρυχθεί παράνομες.
Δεν πρόκειται για μια νέα εξέλιξη: το 2011, η αιγυπτιακή κυβέρνηση έκοψε την πρόσβαση στο internet και την κινητή τηλεφωνία σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους, όταν διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου. Οι κυβερνήσεις στη Μιανμάρ και το Νεπάλ έχουν κάνει το ίδιο τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα εδώ.