Υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων Μέρκελ, Ολάντ, Τζεντιλόνι και Ραχόι
12 Μαρτίου, 2017
E-book στα ελληνικά για τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
12 Μαρτίου, 2017

Η Αυστρία θέλει να απαγορεύσει τις «επικίνδυνες» εμφανίσεις ξένων πολιτικών

Νομοθετική αλλαγή που θα απαγορεύει τους δημόσιες ομιλίες ξένων αξιωματούχων επί αυστριακού εδάφους, όταν απειλούνται η δημόσια τάξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέλει να προωθήσει ο υπουργός εσωτερικών της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τρίτη, με το «βλέμμα» στο δημοψήφισμα της Τουρκίας.

Όπως εξήγησε ο Σόμποτκα, ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει σε ξένους πολικούς να μεταφέρουν τις πολιτικές τους διαμάχες σε αυστριακό έδαφος. Ο ίδιος αποκάλυψε πως έχει ήδη στείλει προσχέδιο της τροπολογίας σε νομικούς, προτού το παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι δηλώσεις Σόμποτκα έρχονται σε μια περίοδο «τουρκικού μένους» για την ακύρωση πολλών πολιτικών ομιλιών στην Γερμανία, με θέμα το επικείμενο τουρκικό δημοψήφισμα, για την συνταγματική αλλαγή που, αν περάσει, θα ισχυροποιήσει τον θεσμό του προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκχωρώντας του πληθώρα αρμοδιοτήτων.

Ο ίδιος ο Ερντογάν μάλιστα, κατηγόρησε την Γερμανία για «φασιστικές πρακτικές», προκαλώντας τη σύσσωμη, έντονη αντίδραση της πολιτικής σκηνής αλλά και της κοινής γνώμης.

Περισσότερα εδώ.