Tο Erasmus έκλεισε 30 χρόνια και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις
12 Μαρτίου, 2017
Ολάντ: Ύψιστο καθήκον μου να μην εκλεγεί η Λε Πεν
12 Μαρτίου, 2017

Προβληματισμός στο ΕΚ για τη σύνδεση Πολιτικής Συνοχής-Σχεδίου Γιούνκερ

Προβληματισμό προκαλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η προτεινόμενη σύνδεση  των διαρθρωτικών ταμείων της Πολιτικής Συνοχής με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Στην  τελευταία συνάντηση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν επί της νομοθετικής γνωμοδότησης για την πρόταση Omnibus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εισηγήτρια της γνωμοδότησης, κα Constanze Krehl της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) του Κοινοβουλίου, παρουσίασε τις προτάσεις της σχετικά με το Δημοσιονομικό Κανονισμό και τις αποκλειστικές αρμοδιότητες της REGI.

Αρχικά χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για απλοποίηση του δημοσιονομικού κανονισμού και της Πολιτικής Συνοχής, εκφράζοντας, ωστόσο, την ανησυχία της ότι «η απλοποίηση θα μπορούσε αντίθετα να περιπλέξει τα πράγματα καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από την έναρξη της τωρινής προγραμματικής περιόδου και έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε με συγκεκριμένο τρόπο».

Περισσότερα εδώ.