Η Επιτροπή του Κοινοβουλίου για το Dieselgate προτείνει την σύσταση νέας υπηρεσίας για τις οδικές μεταφορές
12 Μαρτίου, 2017
Η Βουλγαρία θα ορίσει Επίτροπο μέχρι τον Απρίλιο
12 Μαρτίου, 2017

Πόλεις και περιφέρειες «κινητήριες δυνάμεις» για την ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ

«Πολύ ενθαρρυντικά» χαρακτήρισε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Σχεδίου Γιούνκερ ο Γίρκι Κατάινεν τονίζοντας την σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ΕΕ.

Μιλώντας σε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Βιομηχανίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της έλλειψης επενδύσεων που αποτελούσε το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Σύμφωνα με τον κ. Κατάινεν, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του Σχεδίου Γιούνκερ, μετά από 1,5 χρόνο ζωής έχει χρηματοδοτήσει έργα βιομηχανίας και υποδομών αξίας 30 δις ευρώ τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω επενδύσεις αξίας 70 δις. Σε αυτές περιλαμβάνονται και χρηματοδοτικές συμφωνίες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η χορήγηση ρευστότητας και η ενίσχυση της ενιαίας αγοράς είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκλειδώσουμε πλήρως τις επενδύσεις στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Περισσότερα εδώ.