Δεν γίνεται να αποφασίζουν οι «Ευρωπαίοι λογιστές» για τις επενδύσεις στην Ευρώπη
12 Μαρτίου, 2017
Νέα ψηφιακή πλατφόρμα τηλεμετρίας παρουσίασε η SeteΙHellas στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ναυτιλίας
12 Μαρτίου, 2017

Tο Ευρωκοινοβούλιο απαιτεί την εξουσία να τιμωρεί σεξιστές και ρατσιστές ευρωβουλευτές

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιού Ramón Luis Valcárcel (ΕΛΚ) θέλει να επιβάλει μια «σκληρή ποινή» στον Πολωνό ευρωβουλευτή Janusz Korwin-Mikke, του οποίου τα επαναλαμβανόμενα μισογυνιστικά σχόλια έχουν προκαλέσει αμηχανία. Η EurActiv Ισπανίας αναφέρει.

Ο Korwin-Mikke σόκαρε και πάλι τους ευρωβουλευτές με μια εξωφρενική σεξιστική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης της περασμένης εβδομάδας σχετικά με το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Στο παρελθόν ο ίδιος ευρωβουλευτής έχει κάνει ρατσιστικά, ξενοφοβικά και σεξιστικά σχόλια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο επιθυμεί να προβάλλει τον εαυτό του ως θεματοφύλακα των ευρωπαϊκών αξιών της ανεκτικότητας και της ισότητας. Αλλά το Κοινοβούλιο δεν έχει τα εργαλεία για την καταπολέμηση αυτού του είδους της συμπεριφοράς.

«Αν ήταν στο χέρι μου, θα τον είχα ήδη πετάξει έξω και να θα τον έσερνα στα δικαστήρια» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στη EFE. Δήλωσε ότι λυπάται για την απουσία «κανόνων οι οποίοι πρέπει να μας προστατεύουν» από τέτοιου είδους σχόλια. Στο Κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη (2 Μαρτίου), ο Korwin-Mikke δήλωσε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες, επειδή είναι «ασθενέστερες, μικρότερες και λιγότερο ευφυείς».

Περισσότερα εδώ.