Τα κράτη μέλη απορρίπτουν την ΕΕ «πολλών ταχυτήτων» υπό το φόβο ενός νέου «σιδηρούν παραπετάσματος»
14 Μαρτίου, 2017
Eγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Brexit
14 Μαρτίου, 2017

Θετική ανταπόκριση της Επιτροπής στις δεσμεύσεις Gazprom για τον ανταγωνισμό

Θετική είναι η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις προτάσεις της Gazprom ενώ καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν παρατηρήσεις σχετικά με τις δεσμεύσεις της εταιρίας.

Οι αντισταθμιστικές προτάσεις της Gazprom για τη βελτίωση των συνθηκών αγοράς στην αγορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη «απαντούν στις ανησυχίες μας όσον αφορά τον ανταγωνισμό και προσφέρουν μια μακρόπνοη λύση, σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ», όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες η Επίτροπος αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ . 

Τόνισε ότι «είναι κάτι που έχει σημασία για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη που βασίζονται στο φυσικό αέριο για τη θέρμανση των κατοικιών τους και τον εφοδιασμό των επιχειρήσεών τους με καύσιμα» και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε τώρα να ακούσουμε τις απόψεις που θα διατυπώσουν οι πελάτες και τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και θα τις εξετάσουμε προσεκτικά πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης».

H Gazprom αποτελεί τον κύριο προμηθευτή φυσικού αερίου αρκετών χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Τον Απρίλιο του 2015 η Επιτροπή απέστειλε κοινοποίηση αιτιάσεων, στην οποία διατύπωνε την άποψη ότι η Gazprom παραβίαζε την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ με τη συνολική στρατηγική της διαχωρισμού των αγορών φυσικού αερίου της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Περισσότερα εδώ.