Διεθνής ημερίδα για «Το μέλλον της Ευρώπης» (ΥΠΕΞ 13.3.2017)
14 Μαρτίου, 2017
Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο
14 Μαρτίου, 2017

Σούσελ: Υπερβολικές οι εμμονές για κρίση στην Ε.Ε.

O πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σούσελ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Xinhua, τόνισε πως «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η αναφορά σε «κρίση, κρίση, κρίση» στην Ευρώπη».

Αναφέρθηκε στα 15 συναπτά τρίμηνα οικονομικής ανάπτυξης σε κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε τέσσερα από πέντε μέλη που εξήλθαν από οικονομικές κρίσεις, με μοναδική εξαίρεση την Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές, τόνισε, οι θεσμοί της ΕΕ λειτουργούν, και το ευρώ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νομίσματα παγκοσμίως.

Η μεταναστευτική κρίση βρίσκεται υπό έλεγχο, τόνισε, η προστασία των συνόρων της ΕΕ βελτιώνεται, οι οικονομικοί μηχανισμοί έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας λειτουργεί καλά. «Ενώ υπάρχουν ακόμα προβλήματα, προβλήματα υπάρχουν και σε κάθε χώρα», είπε, «άρα, προσωπικά, στο πλαίσιο αυτό δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κρίση».

Ο κ. Σούσελ χαρακτήρισε την απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ και τη νομισματική ένωση «δυστυχή και δυσνόητη», αλλά κρίση που αφορά τη Βρετανία μόνο, και εκτίμησε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον η χώρα θα μετανιώσει για την απόφασή της.

Περισσότερα εδώ.