Γιούνκερ: Δεν είναι όλοι οι Τούρκοι μικροί Ερντογάν
21 Μαρτίου, 2017
Εκδήλωση του Europe Direct της Νantes: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπαγορεύει την οικονομική πολιτική της Γαλλίας;”
22 Μαρτίου, 2017

Σουλτς: Θρασύς και ανάξιος ο Ερντογάν, έχει χάσει κάθε έλεγχο

Μάνφρεντ Βέμπερ: «Βλάπτει τη χώρα του ο Ερντογάν με τις αλλόκοτες δηλώσεις του»

«Θρασύ και ανάξιο ανώτατο άρχοντα που χάνει κάθε έλεγχο των λεγομένων του» χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) και υποψήφιος καγκελάριος Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

«Πρόκειται για αναίδεια. Το να προσβάλει ο ανώτατος άρχων ενός φιλικού κράτους την καγκελάριο ενός φιλικού κράτους με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί θρασύτητα. Θα πρέπει κάποτε να πει κανείς στον Ερντογάν ότι ο ανώτατος άρχων ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κλωτσά όλες τις διπλωματικές συνήθειες, αλλά το κάνει. Είναι ανάξιο ενός ανώτατου άρχοντα. Ο κ. Ερντογάν είναι στον δρόμο να χάσει κάθε έλεγχο της ρητορικής του» ανέφερε χαρακτηριστικά

«Όποιος καταχράται τη διπλωματική προστασία για να κάνει κομματική πολιτική στη Γερμανία, δεν έχει θέση εδώ. Εάν οι τοπικές αρμόδιες αρχές το απαγορεύουν, έχω κατανόηση γι’ αυτό» τόνισε ο κ. Σούλτς αναφερόμενος στις προεκλογικές ομιλίες τούρκων κυβερνητικών στελεχών στη Γερμανία.

Περισσότερα εδώ.