Ο Ντάισεμπλουμ θα ανοίξει την συζήτηση για το μέλλον του στο Eurogroup
23 Μαρτίου, 2017
Πρόγραμμα INSMART: λύσεις για την ενεργειακή απόδοση των ευρωπαϊκών πόλεων
23 Μαρτίου, 2017

Γαλλία: Ένα ιστορικό debate – Πως τοποθετήθηκαν οι 5 υποψήφιοι

Το πολυαναμενόμενο debate για τις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) μέσα από τη συχνότητα του TF1.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά βεβαρημένο από τα σκάνδαλα και τις αποκαλύψεις περιβάλλον η Γαλλία διοργανώνει για πρώτη φορά τηλεμαχία ανάμεσα στους πέντε επικρατέστερους υποψηφίους για τη γαλλική προεδρία 35 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών.

Η διαδικασία ξεκίνησε με κάθε υποψήφιο να λαμβάνει τον λόγο για 90 δευτερόλεπτα προκειμένου να προβεί σε έναν πρόλογο, μία συνοπτική επί της ουσίας παρουσίαση του ποιος είναι και το τι πρεσβεύει η πολιτική κίνηση που εκπροσωπεί.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο Φρανσουά Φιγιόν ο οποίος εξέφρασε τις ενστάσεις του για το γεγονός πως μόνο πέντε υποψήφιοι προσκλήθηκαν στη σημερινή διαδικασία καθώς στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές υπάρχουν συνολικά 11 υποψήφιοι.

Ακριβώς μετά τον υποψήφιο των Ρεπουμπικανών τον λόγο έλαβε ο υποψήφιος της αριστεράς (σ.σ την πολιτική του κίνηση υποστηρίζει το κομουνιστικό κόμμα της Γαλλίας) Ζαν Λουκ Μελανσόν ο οποίος τόνισε πως στόχος του, εάν εκλεγε,ί θα είναι η προς το δικαιότερο αναθεώρηση του συντάγματος, η έξοδος της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και η προσπάθεια για την δημιουργία 6ης Δημοκρατίας.

Στην απουσία των 6 υποψηφίων στάθηκε στην εισαγωγική του ομιλία και ο Εμανουέρλ Μακρόν ο οποίος παράλληλα τόνισε πως δικός του βασικός στόχος θα είναι η εκπροσώπηση όλων των Γάλλων και όχι μόνο της δεξιάς ή αριστερής παράταξης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, σημείωσε πως σκοπός της είναι η υπεράσπιση της Γαλλικής ταυτότητας και κύριο μέλημά της η προστασία της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Κλείνοντας τον εισαγωγικό κύκλο ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Μπενουά Αμόν υπογράμμισε πως μόνος στόχος του είναι να εκπροσωπήσει τον γαλλικό λαό με τρόπο «δίκαιο και τίμιο».

Περισσότερα εδώ.