Η ΕΕ θετική σε μια ενιαία άδεια για τις καινοτόμες startups
23 Μαρτίου, 2017
Η Πολωνία προειδοποιεί ότι δεν θα υιοθετήσει τη Διακήρυξη της Ρώμης
23 Μαρτίου, 2017

Γραφείο στις Βρυξέλλες για την Περιφέρεια Αττικής

«Διεκδικώντας χρηματοδοτικά προγράμματα με τα οποία θα παράξουμε πολιτικές για νέους και νέες  μέσω του Ευρωπαϊκού Γραφείου της Περιφέρειας Αττικής είναι ίσως ο μόνος τρόπος σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για να δώσουμε ένα νέο μήνυμα», είπε η Ρένα Δούρου ξεκαθαρίζοντας το στόχο του γραφείου των Βρυξελλών.

Τα εγκαίνια του γραφείου, το οποίο φιλοξενείται από τη Διάσκεψη Απομακρυσμένων και Παράκτιων Περιφερειών (CPMR), πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες παρουσία ευρωβουλευτών, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματέα της CPMR κας Ελένης Μαριάνου, της Ελληνίδας πρέσβη στο Βέλγιο κας Ελευθερίας Γαλαθιανάκη, ελλήνων αλλά και ξένων εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφων.

Όπως ανέφερε κατά  την ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό [επιχειρηματικότητας] και με την παρουσία της Αττικής, μέσω αυτού του Γραφείου, εδώ στις Βρυξέλλες, στο ευρωπαϊκό κέντρο λήψης των αποφάσεων αλλά και διάχυσης της ενημέρωσης και της πληροφορίας, της ανταλλαγής καλών πρακτικών, σχετικά με την ανάπτυξη των νέων μορφών επιχειρηματικότητας. Εκείνων ακριβώς των μορφών επιχειρηματικότητας που μπορούν να λειτουργήσουν ως νέες πυξίδες ενός νέου, υγιούς μοντέλου ανάπτυξης, όχι μόνο της Αττικής αλλά της χώρας».

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των περιφερειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επίλυση κοινών προβλημάτων όπως το προσφυγικό αλλά και τη «δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των Περιφερειών στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, είτε πρόκειται για  το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης είτε για το Ευρωπαϊκό Διαρθρωτικό και Επενδυτικό Ταμείο και τον Μηχανισμό Γειτονίας. Ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για ζητήματα στέγασης, υγειονομικής περίθαλψης, κοινωνικής στήριξης, εκπαίδευσης και ενσωμάτωσης, όπου οι τοπικές και περιφερειακές αρχές έχουν τον πρώτο λόγο».

Περισσότερα εδώ.