Νίκη Μακρόν και στους δύο γύρους δείχνει νέα δημοσκόπηση
23 Μαρτίου, 2017
Γραφείο στις Βρυξέλλες για την Περιφέρεια Αττικής
23 Μαρτίου, 2017

Η ΕΕ θετική σε μια ενιαία άδεια για τις καινοτόμες startups

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συστήσει ένα ειδικό καθεστώς για να προσελκύσει εταιρείες FinTech στην Ευρώπη και να βοηθήσει τη γηραιά ήπειρο να γίνει ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο σε αυτή την πολλά υποσχόμενη αγορά, πηγές της ΕΕ δήλωσαν EURACTIV.com.

Η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ενιαίας πανευρωπαϊκής άδειας η οποία θα επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέρος του σχεδίου για την ενίσχυση του τομέα FinTech είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ειδικού κανονιστικού πλαισίου, για το σύνολο της Ένωσης, έμαθε η EurActiv. Μερικές από τις πιο προηγμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης, το χρησιμοποιούν ήδη s ως ένας τρόπος για την ενθάρρυνση νέων εταιρειών FinTech χωρίς να της καθυστερούν με νέους κανόνες γραφειοκρατία.

Σε αντάλλαγμα, οι αρχές μαθαίνουν από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτό το νέο τομέα.

Περισσότερα εδώ.