Γραφείο στις Βρυξέλλες για την Περιφέρεια Αττικής
23 Μαρτίου, 2017
Κατάινεν προς Ελλάδα: Αξιοποιήστε το ΕΣΠΑ για χρηματοδότησεις προς ΜμΕ
23 Μαρτίου, 2017

Η Πολωνία προειδοποιεί ότι δεν θα υιοθετήσει τη Διακήρυξη της Ρώμης

Η Πολωνία μπορεί να μην δεχθεί τη Διακήρυξη της Ρώμης, η οποία θα χαράξει την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit, αν το κείμενο δεν αναφέρεται σε θέματα που η Βαρσοβία θεωρεί ζωτικής σημασίας, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Το προσχέδιο της διακήρυξης αναφέρει ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας Ένωσης η οποία θα προωθεί την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, καθώς και την συνοχή και την σύγκλιση, λαμβάνοντας υπόψη την ποικιλομορφία των κοινωνικών μοντέλων και τον καίριο ρόλο των κοινωνικών εταίρων.

«Εάν η δήλωση δεν περιλαμβάνει τα θέματα τα οποία αποτελούν προτεραιότητά για την Πολωνία, δεν θα δεχτούμε τη διακήρυξη», η πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο δήλωσε στο ιδιωτικό κανάλι TVN της Πολωνίας.

«Η ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η υπεράσπιση μιας στενής συνεργασίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η ενίσχυση του ρόλου των εθνικών κυβερνήσεων και των κανόνων της κοινής αγοράς οι οποίοι δεν μπορεί να διαιρούν αλλά να ενώνουν – αυτές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες που πρέπει να συμπεριληφθούν στη δήλωση», δήλωσε επίσης.

Περισσότερα εδώ.