Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Νέο ευρωπαϊκό εργαλείο για την ανώνυμη παροχή πληροφοριών
23 Μαρτίου, 2017
Fraport: Η Επιτροπή βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση στις συμφωνίες παραχώρησης για τους ελληνικούς περιφερειακούς αερολιμένες
23 Μαρτίου, 2017

Π. Καρβούνης: “Ο φετινός διαγωνισμός “Επανεκκίνηση της ισότητας” σκοπεύει στο γεφύρωμα του χάσματος που προκαλούν οι κοινωνικές ανισότητες”

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, μιλά για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κοινωνικής καινοτομίας 2017 στο “Πρώτο Πρόγραμμα” (10/03/2017).

Αρχικά ο κ. Καρβούνης επεσήμανε ότι η κοινωνική καινοτομία αφορά φορείς οι οποίοι διασφαλίζουν ότι οι δραστηριότητές τους ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες, αποτελώντας παράλληλα παράγοντα οικονομικής αξίας – δηλαδή, όπως εξήγησε ο ίδιος, από τη μία κάνουν μία βιώσιμη οικονομικά δραστηριότητα και από την άλλη εξυπηρετούν μία κοινωνική ανάγκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Καρβούνης, όλα ξεκίνησαν από τον Πορτογάλο πολιτικό Diogo Vasconcelos ο οποίος το 2012 είχε την ιδέα να θεσπιστεί ένα ευρωπαϊκό βραβείο κοινωνικής καινοτομίας. Και πράγματι, από το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό και ζητά κάθε χρόνο καινοτόμες ιδέες πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί την Ευρώπη. “Οι 3 καλύτερες, λαμβάνουν από 50 000 ευρώ έκαστη, προκειμένου να υλοποιηθούν”, συμπλήρωσε. Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν και ελληνικοί οργανισμοί οι οποίοι δεν βραβεύθηκαν, έφτασαν, ωστόσο, πολύ κοντά. Τέλος, αναφερόμενος στην τρέχουσα χρονιά, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός λέγεται “Επανεκκίνηση της ισότητας”, με σκοπό το γεφύρωμα του χάσματος στις κοινωνικές ανισότητες το οποίο βλέπουμε ότι μεγαλώνει , μεταξύ άλλων στο τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέσω της ιστοσελίδας http://ec.europa.eu/growth/industry/innovation/policy/social/competition_el

Διαθέσιμο εδώ.