Ασημακοπούλου: Τεράστιο το κόστος του λαϊκισμού στην Ελλάδα
24 Μαρτίου, 2017
Μαθήματα από την εμπειρία της Κύπρου για την έξοδο από το μνημόνιο
24 Μαρτίου, 2017

Πιτέλα: Οι σοσιαλιστές πίεσαν να μπει η «κοινωνική» ατζέντα στη Διακήρυξη της Ρώμης

Η Διακήρυξη της Ρώμης θα είναι ισορροπημένη και θα συμπεριλαμβάνει σημαντικές αναφορές στα κοινωνικά θέματα χάρη στην πίεση που ασκήθηκε από τους σοσιαλιστές ηγέτες στην ΕΕ, ο Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε στη EURACTIV.com.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις νότιες χώρες της ΕΕ, ο Πιτέλα σημείωσε ότι ο Ολλανδός πολιτικός μοιράζεται τα ίδια στερεότυπα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Τζιάνι Πιτέλα είναι επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωκοινοβούλιο. Μίλησε στο δημοσιογράφο της EURACTIV Σαράντη Μιχαλόπουλο. 

Αύριο (25 Μαρτίου) γιορτάζουμε την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σας;

Ελπίζω ότι δεν θα είναι μόνο μια γιορτή αλλά μια πραγματική επανεκκίνηση, μια νέα αρχή για την Ευρώπη. Γνωρίζω καλά ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μια επανάσταση, αλλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να αναμένουμε κάποια συγκεκριμένα βήματα προς τα εμπρός.

Ελπίζω να επιτύχουμε πλήρη ενότητα.

Μιλώντας για την ενότητα, η Πολωνία, υποστήριξε ότι αν η διακήρυξη δεν περιλαμβάνει τα ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητες για τη χώρα, δεν θα την αποδεχθεί.

Αυτός είναι ένας παράξενος τρόπος για να κάνει τις διαπραγματεύσεις. Εάν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, με επίκεντρο μόνο τα εθνικά συμφέροντα, θα υπονομεύσουμε το ευρωπαϊκό συμφέρον. Πιστεύω ότι θα έχουμε τελικά τις προϋποθέσεις για να πάρουμε την υπογραφή για την κοινή διακήρυξη από όλα τα 27 κράτη-μέλη.

Περισσότερα εδώ.