Το ΕΛΚ προειδοποίησε την Ουγγαρία με κυρώσεις
10 Απριλίου, 2017
«Μουσικές της Ελλάδας και της Ευρώπης»
10 Απριλίου, 2017

Μέρκελ – Ολάντ: Ο ‘Ασαντ φέρει την πλήρη ευθύνη για την επίθεση στη Συρία

Στην κοινή τους ανακοίνωση Μέρκελ και Ολάντ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.

Η πλήρης ευθύνη για την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού ανήκει στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ αλ Άσαντ δήλωσαν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, οι δύο ηγέτες πρόσθεσαν πως η επιχείρηση των ΗΠΑ, για την οποία είχαν ενημερωθεί προτού αυτή διεξαχθεί, ήταν αντίποινα στη χημική επίθεση της Τρίτης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων.
«Ο πρόεδρος Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος Μέρκελ και Ολάντ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.

Διαθέσιμο εδώ.