Η Ιταλία έδωσε το πράσινο φως για μείωση του ελλείματος της κατά 3.4 δις ευρώ
13 Απριλίου, 2017
«Σκληρό παζάρι» για τους μετανάστες της ΕΕ στη Βρετανία
13 Απριλίου, 2017

Με αιχμές άρχισε η συνάντηση Λαβρόφ-Τίλερσον στη Μόσχα

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών άφησαν να εννοηθεί ότι προσπαθούν να καταλάβουν τις επιδιώξεις και τις θέσεις της άλλης πλευράς.

Η Ρωσία θέλει και προσπαθεί να κατανοήσει πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης Τραμπ στη Συρία, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα.

Ο κ. Λαβρόφ χαρακτήρισε τις πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία ήταν παράνομες, ενώπαράλληλα απέρριψε το μήνυμα που έστειλε χθες ο κ. Τίλερσον, όταν κάλεσε τη Μόσχα να επιλέξει εάν θα συνταχθεί με το συριακό καθεστώς ή με τις ΗΠΑ.

Μην μας δίνετε μία ψευδή επιλογή ανάμεσα στο να είμαστε μαζί σας ή εναντίον σας, είπε ο κ. Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Από την πλευρά του, ο κ. Τίλερσον σημείωσε ότι προσβλέπει σε μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση ώστε να διαπιστωθούν οι διαφωνίες ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, ώστε να «ορίσουμε καλύτερα» τη σχέση μας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση στελέχους της κυβέρνησης Τραμπ με την κυβέρνηση Πούτιν.

Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνάντησης, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ αποκάλεσε «αίνιγμα» την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης στη Συρία, σημειώνοντας πως η ρωσική πλευρά είναι μπερδεμένη όσον αφορά τη στάση του Λευκού Οίκου.

Περισσότερα εδώ.