Παγκόσμια πρωτοβουλία της ΕΕ για την προστασία της υγείας των πολιτών
4 Ιουνίου, 2017
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή για την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο
4 Ιουνίου, 2017

Δημόσια διαβούλευση για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των κοινών αξιών της ΕΕ μέσω της εκπαίδευσης

Πώς πρέπει η εκπαίδευση στην Ευρώπη να βοηθά τους νέους να προοδεύουν στις όλο και περισσότερο ποικιλόμορφες κοινωνίες οι οποίες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, πόλωση και βίαιο εξτρεμισμό; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα σε δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε στις 19/5 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την παιδεία, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Κοινές αξίες, όπως ο αμοιβαίος σεβασμός και η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδεις για τη λειτουργία των δημοκρατιών μας. Πιστεύω ότι η εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει ισχυρότερο ρόλο όχι μόνο στο να εφοδιάσει τους νέους με δεξιότητες αλλά και στο να τους βοηθήσει να γίνουν ενεργοί πολίτες που μπορούν να ζουν μαζί,  να σέβονται τις διαφορές τους και να είναι σε θέση να διακρίνουν τα πραγματικά γεγονότα από την  προπαγάνδα.»

Οι απαντήσεις στη δημόσια διαβούλευση μπορούν να υποβάλλονται μέσω του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου έως τις 11 Αυγούστου και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση  σχεδίου σύστασης του Συμβουλίου σχετικά με το θέμα, το οποίο θα υποβληθεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η σύσταση ανακοινώθηκε στην Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με την υποστήριξη της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό.

Περισσότερα εδώ.