Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2018: Θέσεις εργασίας, επενδύσεις, μετανάστευση και ασφάλεια στο επίκεντρο
4 Ιουνίου, 2017
Ενιαία Ψηφιακή Αγορά: Συμφωνία για την πρωτοβουλία WiFi4EU
4 Ιουνίου, 2017

Διασφάλιση της υγείας των Ευρωπαίων: πάρτε μέρος στη διαβούλευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει να συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με το κατά πόσον η Οδηγία του 2002 για τη θέσπιση προτύπων ποιότητας και ασφάλειας για το ανθρώπινο αίμα και η Οδηγία του 2004 για τη θέσπιση προτύπων για τους ανθρώπινους ιστούς και τα κύτταρα, έχουν επιτύχει τους αρχικούς στόχους τους και εξακολουθούν να ανταποκρίνονται στον προβλεπόμενο σκοπό.

Η διαβούλευση με τους πολίτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη, η οποία δρομολογήθηκε στις 29/5, θα διαρκέσει έως τις 21 Αυγούστου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν μέσω διαδικτύου.

Ο Βιτένις Αντρουκάιτις, Επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, παρότρυνε τον κόσμο να συμμετάσχει και δήλωσε τα εξής: «Το αίμα, οι ιστοί και τα κύτταρα χρησιμοποιούνται τόσο για συνήθεις διαδικασίες (όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση και η μεταμόσχευση κερατοειδούς), όσο και για διαδικασίες ζωτικής σημασίας (όπως η μετάγγιση αίματος μετά από σοβαρό τραυματισμό, η μεταμόσχευση μυελού των οστών σε καρκινοπαθείς και τα δερματικά μοσχεύματα σε ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα). Επομένως, είναι πολύ σημαντικό η νομοθεσία της ΕΕ να διασφαλίζει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας, εφόσον εξαρτάται η ζωή των ασθενών από αυτήν.»

Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης και οι απόψεις των ενδιαφερομένων σε άλλα φόρα θα εξεταστούν και θα παρουσιαστούν σε τελική έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τις οδηγίες της ΕΕ για το αίμα, τους ιστούς και τα κύτταρα, η οποία θα δημοσιευτεί προς το τέλος του 2018.

Περισσότερα εδώ.