Υποτροφίες Erasmus Mundus για πάνω από 1.300 μεταπτυχιακούς φοιτητές το 2017
4 Ιουνίου, 2017
Μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση: Τα κράτη μέλη να αναλάβουν δράση
4 Ιουνίου, 2017

«Η Ευρώπη σου» – Απονομή του βραβείου

Ο Gerard MENSES και η σύντροφός του Jeanne WARBOUT, νικητές του κουίζ Η Ευρώπη σου, παρέλαβαν το βραβείο τους στο Γραφείο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Ο Gerard κέρδισε το κουίζ που διοργάνωσε στο Facebook η ομάδα Η Ευρώπη σου, της Γενικής Διεύθυνσης GROW.

Σκοπός του κουίζ ήταν η προώθηση των δικαιωμάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων σε άλλη χώρα της ΕΕ. Όλες οι ερωτήσεις του κουίζ αφορούσαν χαρακτηριστικές καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που ζει, εργάζεται, σπουδάζει ή ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Μετά τις 4 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, οι παίκτες έπρεπε να μαντέψουν τον συνολικό αριθμό των συμμετοχών στο κουίζ.

Ο Gerard απάντησε σωστά και στις 4 ερωτήσεις, ο αριθμός συμμετοχών που έδωσε ήταν ο πλησιέστερος στον πραγματικό (22.898) και κέρδισε το πρώτο βραβείο: μια κάρτα Interrail για 2 άτομα διάρκειας ενός μηνός. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη με τη σύντροφό του επί ένα μήνα. Θα ξεκινήσει το ταξίδι του τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Gerard είναι Ολλανδός αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφότου πήρε σύνταξη, ζει με τη σύντροφό του στον Πόρο. Ερωτεύτηκε το νησί πριν από είκοσι χρόνια, όταν πήγε για διακοπές με την πρώτη του σύζυγο, και σκέφτηκε να αγοράσει εξοχικό εκεί.

Έκτοτε πήγαινε κάθε καλοκαίρι στον Πόρο για διακοπές και, συνταξιούχος πια, αποφάσισε να μετακομίσει από την Ολλανδία και να εγκατασταθεί μόνιμα με τη σύντροφό του στο νησί. Έχει αναπτύξει φιλίες με τους ντόπιους, που πλέον τον φωνάζουν «Ποριώτη», καθώς τα ελληνικά του βελτιώνονται –ιδίως μετά από κάνα δυο ποτηράκια– όπως παραδέχεται.

Ο Gerard χαίρεται που ξοδεύει τη σύνταξή του στην Ελλάδα γιατί νιώθει ότι έτσι βοηθά την τοπική οικονομία να ανακάμψει. Αποτελεί πραγματικό πρεσβευτή της χώρας· την διαφημίζει πρόθυμα και παρακινεί τους ολλανδούς φίλους του να επισκεφτούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη ζωή εδώ.

Διαθέσιμο εδώ.