Συμπληρωματική ενίσχυση 70 εκατ. ευρώ σε Ευρωπαίους φρουτοπαραγωγούς
5 Ιουλίου, 2017
Νέα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα Erasmus Mundus με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
5 Ιουλίου, 2017

Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Στις 29 και 30 Ιουνίου, το Σώμα των Επιτρόπων βρέθηκε στο Ταλίν για την καθιερωμένη επίσκεψη στη χώρα της προσεχούς προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η Εσθονία το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Την έναρξη της Προεδρίας σηματοδότησε συναυλία, κατά την οποία ο Πρόεδρος κ.Γιούνκερ εκφώνησε λόγο, μαζί με τον Πρωθυπουργό της Εσθονίας κ. Jüri Ratas και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος κ. Άντρους Άνσιπ πραγματοποίησε  Διάλογο με τους πολίτες στο Ταλίν, μαζί με την Πρόεδρο της Εσθονίας, κ. Kersti Kaljulaid.

Ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ και τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων συζητούν με την εσθονική κυβέρνηση τις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ για τους επόμενους έξι μήνες. Οι συναντήσεις διοργανώνονται σε τέσσερις ομάδες: 1. Εξωτερικές σχέσεις, ασφάλεια, μετανάστευση και δικαιοσύνη· 2. Πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα, μεταφορές και αγροτική ανάπτυξη· 3. Ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, εσωτερική αγορά, ψηφιακή ενιαία αγορά και εμπόριο· 4. Προϋπολογισμός της ΕΕ, οικονομική και νομισματική ένωση και κοινωνική ατζέντα.
Στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ και ο κ. Jüri Ratas, Πρωθυπουργός της Εσθονίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι η πρώτη εσθονική προεδρία «αποτελεί ορόσημο για μια χώρα που έχει δώσει στην Ευρώπη τόσα πολλά αφότου προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004. Μια χώρα καμωμένη από θάρρος και φιλοδοξίες».

Περισσότερα εδώ.