Μετεγκατάσταση: Επόμενο στάδιο των διαδικασιών επί παραβάσει κατά της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας
27 Ιουλίου, 2017
Μετανάστευση: Μήνας ρεκόρ των μετεγκαταστάσεων από Ιταλία και Ελλάδα
27 Ιουλίου, 2017

Επίσκεψη του Επιτρόπου κ. Pierre MOSCOVICI στην Αθήνα (24-25/7/2017)

Ο Επίτροπος, κ. Pierre Moscoviciαρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, επισκέφθηκε την Αθήνα στις 24 και 25 Ιουλίου 2017.

Την Δευτέρα 24/7 Επίτροπος Moscovici είχε δείπνο εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη.

Την Τρίτη 25/7, ο κ. Moscovici έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο (ώρα 8:00, Προεδρικό Μέγαρο) και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα(ώρα 12:00, Μέγαρο Μαξίμου).

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γιάννη Στουρνάρα.

Στις 10:45 της 25/7, ο Επίτροπος Moscovici παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα*.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moscovici στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

Η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης σε συνδυασμό με την έξοδο από τη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος αλλά και πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα – όπως πχ η συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 24 εκατ. για τα αιολικά πάρκα- επισφραγίζουν την αναγνώριση των προσπαθειών των Ελλήνων.  Αυτό σηματοδοτεί όμως και η επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοσκοβισί.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και προσωπικά ο Επίτροπος Μοσκοβισί στήριξαν διαχρονικά την Ελλάδα σε όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια με πίστη και υπευθυνότητα και θα συνεχίσουν, εν όψει της προσεχούς λήξης του 3ου προγράμματος, να στηρίζουν αποφασιστικά την οικονομική επανεκκίνησή της χώρας με πόρους αλλά και τεχνική βοήθεια. Παράλληλα βέβαια, η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις σε καίριους τομείς ώστε να διορθώσουμε στρεβλώσεις και παθογένειες που μας κρατούν πίσω“. 

Περισσότερα εδώ.