Βραβείο γυναικείας καινοτομίας 2018: Οι αιτήσεις ξεκίνησαν!
7 Σεπτεμβρίου, 2017
Κ.Διακομανώλη: Οι γυναίκες έχουν θέση στον χώρο των μεταφορών
7 Σεπτεμβρίου, 2017

Το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ στην υπηρεσία της θεραπείας του καρκίνου του εγκεφάλου

Οι ασθενείς που πάσχουν από την επιθετικότερη μορφή καρκίνου του εγκεφάλου —το γλοιβλάστωμα— σύντομα θα έχουν πρόσβαση σε μια νέα μορφή θεραπείας χάρη σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο ύψους 35 εκατ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία ιατρικών συσκευών και οργάνων MagForce, προκειμένου να υποστηριχθεί η ανάπτυξη μιας νέας προσέγγισης για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών όγκων. Η νέα αυτή προσέγγιση καθιστά δυνατή την καταπολέμηση του όγκου από το εσωτερικό του, χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα υγιή ιστό. Ήδη, ασθενείς υποβάλλονται επιτυχώς στη θεραπεία αυτή στη Γερμανία, και η εν λόγω συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα στη MagForce να προσφέρει τη θεραπεία σε ολόκληρη την ΕΕ. Το δάνειο είναι εγγυημένο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον κεντρικό πυλώνα του σχεδίου Γιούνκερ.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, δήλωσε τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεσμευτεί για την προώθηση των επενδύσεων στην έρευνα και στην καινοτομία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που, με τη συμφωνία αυτή, το σχέδιο συμβάλλει στην ανάπτυξη εξελιγμένων νέων θεραπειών για καρκινοπαθείς. Πρόκειται για ένα πολύ απτό παράδειγμα του πόσο ισχυρό αντίκτυπο μπορεί να έχει η στήριξη της ΕΕ για επενδύσεις.»

Το σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται τώρα να προσελκύσει (επενδύσεις) πάνω από 225 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για τα πλέον πρόσφατα στοιχεία ανά χώρα βλ. εδώ.

Περισσότερα εδώ.