Έγκριση νέων ονομασιών προέλευσης από την Ελλάδα και τη Γαλλία
17 Σεπτεμβρίου, 2017
Μεταρρύθμιση “Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών” και χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων
17 Σεπτεμβρίου, 2017

Στήριξη περισσότερων από 150 νέων μεταρρυθμιστικών σχεδίων σε 15 κράτη μέλη

Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS) συνεργάζεται με 15 κράτη μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, για την υλοποίηση άνω των 150 σχεδίων βοήθειας για πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων σε ευρύ φάσμα τομέων όπως ο δικαστικός η ο ψηφιακός.

Η βοήθεια για την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάγεται στο πρόγραμμα της εν λόγω Υπηρεσίας ύψους 142,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2020. Ο ρόλος της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων αναφέρθηκε στην Ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης του Προέδρου Γιούνκερ.

Ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, Αντιπρόεδρος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα εγκαινιάζουμε συνεργασία με 15 χώρες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανάπτυξη. Θα ήθελα να αναγνωρίσω τον ηγετικό ρόλο και τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων αρχών. Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν επένδυση πολιτικού κεφαλαίου, πράγμα που δεν είναι πάντα εύκολο. Όμως η πείρα δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς. Αποφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας και σταθερή ανάπτυξη.»

Περισσότερα εδώ.