Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
Σεπτέμβριος 20, 2017
Έναρξη ισχύος της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά
Σεπτέμβριος 21, 2017

Επίσκεψη της Επιτρόπου κ. Mariya GABRIEL στην Αθήνα (21/9/2017)

Η Επίτροπος, κ. Mariya Gabrielαρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, επισκέπτεται την Αθήνα την Πέμπτη, 21/9/2017.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Γκαμπριέλ θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά (ώρα 10:00, Γραφείο Υπουργού) όπου και θα υπογραφεί συμφωνία υλοποίησης της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων. Στη συνέχεια  θα συναντηθεί με  τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (ώρα 14:15, Βουλή των Ελλήνων).

Επίσης, η κα Γκαμπριέλ θα συναντηθεί με στελέχη του Ευρωπαϊκού  Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), ενώ στις 15:00  θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, με θέμα «Προτεραιότητες της Ψηφιακής Πολιτικής για την Ευρώπη»(Αίθουσα Γερουσίας, Βουλή των Ελλήνων).

Το πρόγραμμα της Επιτρόπου Γκάμπριελ θα λήξει με επίσκεψη σε συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο.

Με αφορμή την επίσκεψη της κ. Gabriel στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

« Λίγες μόλις μέρες μετά την Ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης, στην οποία εξέχουσα θέση κατείχε η ανάγκη τόνωσης της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, η αρμόδια Επίτροπος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Δεδομένου ότι ο ψηφιακός κόσμος αποτελεί πλέον όχι μόνο κομμάτι της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και πηγή ευκαιριών για τις επιχειρήσεις, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη, ιδίως σε μια εποχή κατά την οποία οι μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις καθίστανται ολοένα και συχνότερες. Αναμφίβολα το θέμα της ασφάλειας αλλά και οι τρόποι μέσω των οποίων η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί από την κοινή Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Πολιτική θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης της κας Γκάμπριελ, με στόχο να συμβάλλει και αυτός ο πολύ σημαντικός τομέας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων και την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση». 

Περισσότερα εδώ.