Ενημερωτική Συνάντηση στην Σάμο- « Αξιοποίηση – ευκαιρίες από χρηματοδοτήσεις ευρωπαϊκών πόρων. Τα νέα δεδομένα της ψηφιακής αγοράς, ως θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς. Τοπική Ανάπτυξη – Νησιωτικότητα».
1 Οκτωβρίου, 2017
Η Επιτροπή παρουσιάζει τα επόμενα βήματα προς μια ισχυρότερη, αποτελεσματικότερη και δικαιότερη πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο
1 Οκτωβρίου, 2017

Ενημερωτική Συνάντηση στην Σάμο- «Γνωριμία με την Ευρώπη στα σχολικά προγράμματα. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης»

Το Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης (Europe Direct) Βορείου Αιγαίου, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας και Μελέτης Jean Monnet,  έχει αναλάβει  την πρωτοβουλία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προβάλει στην Περιφέρεια του Β. Αιγαίου τις Δέκα Προτεραιότητες του Επενδυτικού Σχεδίου Juncker διοργανώνοντας , με την υποστήριξη του Δήμου Σάμου, ενημερωτική συνάντηση στις 6 Οκτωβρίου στις 12 μμ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σάμου, στο Βαθύ, με θέμα «Γνωριμία με την Ευρώπη στα σχολικά προγράμματα. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης».

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν κυρίως στελέχη της Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σάμου, Διευθυντές δημοτικών σχολείων, Γυμνασιάρχες και Λυκειάρχες Σχολείων του νησιού, teachers for Europe, European School Ambassadors αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στη Σάμο, κ.α. Εισηγητής  θα είναι ο Καθηγητής Πάνος Γρηγορίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Βορείου Αιγαίου.