Τα Γεωπάρκα εργαλείο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα -Το παράδειγμα της Λέσβου
20 Οκτωβρίου, 2017
Ευρωπαϊκή Επένδυση 5,9 εκατ. ευρώ σε 119 καινοτόμες επιχειρήσεις
25 Οκτωβρίου, 2017

Πρακτικό Ενημερωτικής Συνάντησης στη Σάμο: “Γνωριμία με την Ευρώπη στα σχολικά προγράμματα. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης”

To Europe Direct Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε με επιτυχία ενημερωτική συνάντηση στο Βαθύ της Σάμου με θέμα «Γνωριμία με την Ευρώπη στα σχολικά προγράμματα. 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης». Η ενημερωτική συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη ενός διαλεκτικού προβληματισμού με την εκπαιδευτική κοινότητα της Σάμου γύρω από την ενσωμάτωση διδακτικών ευκαιριών γνωριμίας των μαθητών της κατωτέρας και μέσης εκπαίδευσης με τα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας. Εισηγητής στην συνάντηση αυτή ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Γρηγορίου. Συμμετείχαν ο κ. Δημήτριος Ταμπαχανιώτης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κ. Πέλη Παππά, Ambassador των Teacher for Europe της Σάμου, οι Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασιάρχες και Λυκειάρχες της Σάμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Αγγελόπουλος.

Αρχικά έγινε παρουσίαση του Europe Direct και προβολή ενημερωτικού υλικού για τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το EU-Bookshop και η δυνατότητα που προσφέρει ως εργαλείο αναζήτησης-ενημέρωσης.

Ακολούθησε συζήτηση προβληματισμού σχετικά με την ενσωμάτωση  ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην εθνική εκπαιδευτική διαδικασία, την βελτίωση των διαδικασιών κατάρτισης των εκπαιδευτικών και της εξοικείωσης τους με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την πιο εύχρηστη λειτουργία του ERASMUS+.

Τέλος κατατέθηκαν προτάσεις από την τοπική κοινότητα εκπαιδευτικών, που εστίασαν κυρίως στην δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ειδίκευσης εκπαιδευτικών με θέμα: «Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση» και με στόχο στην εμβάθυνση στη γνώση εκείνη, που συνδέεται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την δυνατότητα κατάθεσης συγκεκριμένης πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας για τον σκοπό αυτό.