Υλοποίηση του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων Έγκριση προτάσεων για την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας και για πρόσβαση στην κοινωνική προστασία
13 Μαρτίου, 2018
Προτάσεις για μια ισχυρότερη, αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη πολιτική θεωρήσεων της ΕΕ
14 Μαρτίου, 2018

ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ! Εικαστική έκθεση της Μαρίνας Πετρή

Από 17 Μαρτίου έως  15 Απριλίου 2018

Εγκαίνια

19 – Μαρτίου 2018 ώρα 20.00

Μια σειρά απαντήσεων από τις ίδιες χώρες της Ευρώπης σε ερωτήματα που δεν θα σκεφτόμαστε ίσως ποτέ…

 Μια αλλιώτικη έκθεση για την Ευρώπη που αγαπήσαμε, το δέντρο που πληγώναμε..

 

Η Μυκονιάτισσα καλλιτέχνις Μαρίνα Πετρή σε κάθε της θεματική ενότητα, σε κάθε της έργο εκφράζει μία ολοκληρωμένη και μοναδική άποψη. Οι θεματικές της μας ξαφνιάζουν για την τόλμη και την ευρηματικότητα, έχει κάτι να μας πει!

Θυμώνει με την αδράνεια του κόσμου, όπως όταν από τον τρόμο και τη μεταμέλεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, λησμονεί το 1941, την ακτίνα φωτός που βγήκε γραμμένη σε ένα χαρτί από τσιγάρα από τους φυλακισμένους του Μουσολίνι Altiero Spinelli και Ernesto Ross, το γνωστό «Μanifesto Ventotene» για μία ενωμένη Ευρώπη.

Σύντομα, τα συστήματα που έφεραν τον όρο δημοκρατία και δημοκρατικός έδειξαν τη φθορά τους παγκοσμίως. Η δημιουργός καταθέτει την ομορφιά και την τραγική πλευρά της Ευρώπης σε 54 περσόνες.

Παρελαύνει μέσα τους ο πόλεμος, η ιστορία, ο μύθος, ο πολιτισμός, η επιστήμη, η τέχνη, η φιλοσοφία, η ομορφιά ο πλούτος της διαφορετικότητας, η γιορτή, η ξεγνοιασιά, η πολυτέλεια, η απαρχή της εδραίωσης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μια Ευρώπη γηραιά, αλλά που η ψυχή του κόσμου της σήμερα διψά για φιλική μεταχείριση, για αλληλεγγύη και όχι για τη συρρίκνωση που ζούμε στις κατ’ όνομα χώρες της Ενωμένης Ευρώπης.

Τα έργα της είναι ένα παιχνίδι από ηλεκτρονικό κολάζ εικόνων πειραγμένα με πλούσιες εικαστικές μανιέρες, χαρά, πόνο, απογοήτευση, αισιοδοξία, έρωτα, θάνατο, θεούς και δαίμονες.

Η έκθεσή ξεκίνησε το ταξίδι της στην καρδιά του Βερολίνου. Πάνω απ’ όλα κάνει συμμέτοχο τον θεατή για απόψεις, σκέψεις και συναισθήματα.

Προλογίζουν ο φιλότεχνος Δημήτρης Λυμπέρης και η Ελένη Γρυπάρη, πρώην αντιπρόεδρος των νέων ευρωπαίων φεντεραλιστών και μέλος της ομοσπονδιακής επιτροπής Ευρώπης.

Η καλλιτέχνης θα επικοινωνήσει με τους επισκέπτες με ένα δρώμενο όπου η ίδια σε επικοινωνία με τον κάθε θεατή θα μιλήσουν ως μία χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.