Σχολική Επίσκεψη Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης
26 Μαρτίου, 2018
Χαμηλότερες χρεώσεις στους καταναλωτές: φθηνές μεταφορές χρημάτων σε ολόκληρη την Ένωση & πιο συμφέρουσες μετατροπές συναλλάγματος
29 Μαρτίου, 2018

Ταξιδέψτε με τις ψηφιακές συνδρομές σας: κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Από την 1η Απριλίου 2018 και μετά, οι Ευρωπαίοι που διαθέτουν συνδρομές σε επιγραμμικό περιεχόμενο στη χώρα καταγωγής τους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό, όπου και αν βρίσκονται στην ΕΕ. Ο Aντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άντρους ΆνσιπηEπίτροπος Μαρίγια Γκαμπριέλο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ιβάιλο Μοσκόβσκι και τα Mέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ΠάβελΣβόμποντα και Ζαν-Μαρί Καβαντά εξέδωσαν την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των ψηφιακών πρωτοβουλιών μας. Από την 1η Απριλίου, όπου και αν ταξιδεύετε στην ΕΕ, δεν θα αναγκάζεστε πλέον να χάνετε τις αγαπημένες σας ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, μεταδόσεις αθλητικών αγώνων, βιντεοπαιχνίδια ή ηλεκτρονικά βιβλία, στα οποία είστε συνδρομητές στη χώρα καταγωγής σας. Οι κανόνες αυτοί θα ισχύουν για τις υπηρεσίες επί πληρωμή, αλλά μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και από τους παρόχους ελεύθερου περιεχομένου. Οι πάροχοι επιγραμμικού περιεχομένου θα μπορούν επίσης να κάνουν χρήση των νέων κανόνων, επειδή δεν θα χρειάζεται πλέον να αποκτούν άδειες για τις χώρες στις οποίες ταξιδεύουν οι συνδρομητές τους.
Η άρση των περιορισμών που εμπόδιζαν τους Ευρωπαίους να χρησιμοποιούν τις συνδρομές τους σε ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και περιεχόμενο όταν ταξιδεύουν αποτελεί μία ακόμη προσφορά της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς προς τους πολίτες μας, μετά την ουσιαστική κατάργηση των τελών περιαγωγής που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη την Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2017.
Οι νέοι κανόνες μας ανταποκρίνονται άμεσα σε νέα συμπεριφορά και σε νέες συνήθειες των ευρωπαίων πολιτών που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, οι καταναλωτικές δαπάνες για συνδρομητικές υπηρεσίες βίντεο αυξήθηκαν κατά 113 % ετησίως μεταξύ του 2010 και του 2014, και ο αριθμός των χρηστών κατά 56 % μεταξύ του 2014 και του 2015. Εκτιμάται επίσης ότι τουλάχιστον 29 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 5,7 % των καταναλωτών της ΕΕ, θα μπορούσαν να κάνουν χρήση της διασυνοριακής φορητότητας, και ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί αισθητά στο μέλλον –σε 72 εκατομμύρια άτομα έως το 2020.
Επιπλέον, σχεδόν το 60 % των νέων Ευρωπαίων δηλώνουν ότι η δυνατότητα να χρησιμοποιούν τις συνδρομές τους στα ταξίδια τους αποτελεί σημαντικό παράγοντα όταν επιλέγουν να γίνουν συνδρομητές σε επιγραμμικές υπηρεσίες. Η μετατροπή της φορητότητας σε πραγματικότητα ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή και, συγχρόνως, θα βοηθήσει τους παρόχους υπηρεσιών να αυξήσουν τον αριθμό των συνδρομητών τους.
Η επίτευξη συμφωνίας για τη φορητότητα αποτελεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και των ενδιαφερόμενων φορέων. Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι πλατφόρμες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία αυτή για να βελτιώσουν τις εμπειρίες των χρηστών. Σήμερα πραγματοποιήσαμε ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία μιας πραγματικής Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς και μιας ενωμένης ευρωπαϊκής ψηφιακής κοινωνίας, προσβάσιμης για όλους τους πολίτες μας και προσοδοφόρας για όλες τις επιχειρήσεις μας.»
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.