Η ΕΕ θα αυξήσει τις δαπάνες και θα βελτιώσει την παροχή εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σε παρατεταμένες κρίσεις
18 Μαΐου, 2018
«Σχολική Επίσκεψη στο 14ο  Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης»
18 Μαΐου, 2018

«Ειδικό Σεμινάριο με θέμα: Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Νέοι και τις ευρωεκλογές 2019»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των δράσεων δημοσίου διαλόγου ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου 2019 και με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου, διοργάνωσε την  Παρασκευή 17 Μαΐου 2018,  ένα ειδικό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το θέμα του σεμιναρίου ήταν: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Νέοι και τις ευρωεκλογές 2019»

 

Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν να κατανοήσουν οι φοιτητές τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των θεσμικών οργάνων, ποιος είναι ο ρόλος των κρατών στην ένωση αλλά και των πολίτών. Επίσης, συζητήθηκε  η σημασία των ευρωεκλογών  για την ΕΕ, πως συμβάλουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας και πως οι νέοι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον της ένωσης.

 

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ.:

Παναγιώτης Γρηγορίου, Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπισημίου Αιγαίου και  Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Β. Αιγαίου, με θέμα: «Οι προκλήσεις των Ευρωεκλογών του 2019»

Pierre Vercauteren , Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Επικοινωνίας, Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν, με θέμα: «Κράτος, Διακυβέρνηση και Δημοκρατία»

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 3 διδακτικές ώρες, όπου πρώτα πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις των ομιλιτών και στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους φοιτητές αναπτύσσοντας μια συζήτηση με επιστημονικό υπόβαθρο.