Ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης: Κοινή δήλωση των επιτρόπων Νάβρατσιτς, Έτινγκερ και Τίσεν
27 Ιουνίου, 2018
Η ΕΕ απαντά στην απότομη αύξηση του προστατευτισμού καταργώντας αριθμό-ρεκόρ εμπορικών φραγμών
28 Ιουνίου, 2018

Δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων για το εμπόριο γεωργικών ειδών διατροφής: οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων διατροφής της ΕΕ παραμένουν υψηλές

Η τελευταία μηνιαία έκθεση για το εμπόριο γεωργικών προϊόντων διατροφής που δημοσιεύθηκε χθες, 27 Ιουνίου 2018, δείχνει ότι οι εξαγωγές της ΕΕ παραμένουν ισχυρές και έφτασαν τα 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ τον Απρίλιο 2018. Αυτό συνιστά αύξηση κατά 3,7 % έναντι του Απριλίου 2017. Από την άλλη πλευρά, οι μηνιαίες τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 2 % σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και ανήλθαν σε 9,6 δισ. ευρώ. Προκύπτει, ως εκ τούτου, εμπορικό πλεόνασμα της ΕΕ για τα γεωργικά προϊόντα διατροφής ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Οι εξαγωγές της ΕΕ προς τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ιαπωνία και την Τουρκία ιδιαίτερα αυξήθηκαν κατά τους τελευταίους 12 μήνες. Οι εξαγωγές οίνου, αλκοολούχων ποτών και ηδύποτων (λικέρ), αλλά και παιδικών τροφών εξακολουθούν να είναι πολύ καλές. Μεταξύ Μαΐου 2017 και Απριλίου 2018, η ΕΕ κατέστη «καθαρός εξαγωγέας» ζαχαρότευτλων και ζαχαροκάλαμων. Στην ετήσια έκθεση για το 2017, που δημοσιεύτηκε στις αρχές του τρέχοντος μηνός, επιβεβαιώνεται ότι η ΕΕ παραμένει ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εξαγωγέας και εισαγωγέας γεωργικών προϊόντων διατροφής. Ημηνιαία έκθεση παρέχει πίνακα που παρουσιάζει το εμπορικό ισοζύγιο και την ανάπτυξή του ανά κατηγορία προϊόντων κατά την περίοδο Μαΐου 2016 και Απριλίου 2018.

 ——————————————————————————————————-

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύεται στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Όλα τα προσωπικά δεδομένα επεξεργάζονται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 45/2001.

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τυγχάνουν επεξεργασίας από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας/τις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαχειρίζονται αναλόγως.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.