Η κατάσταση της Ένωσης: Ο πρόεδρος κ. Γιούνκερ θα εκφωνήσει τη σχετική ομιλία του για το 2018 την επόμενη εβδομάδα
7 Σεπτεμβρίου, 2018
Live η ομιλία του Ποέδρου Juncker στο Ευρωκοινοβούλιο.
12 Σεπτεμβρίου, 2018

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2018

Πολλές γλώσσες – Μια γιορτή

 

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:00 – 15:00

 

Ωδείον Αθηνών

Περιστύλιο και Αίθουσα Άρης Γαρουφαλλής

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 το Ωδείον Αθηνών μεταμορφώνεται σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας!

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών μαζί με Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα και Πρεσβείες από 14 χώρες-μέλη της EUNIC Αθήνας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), την Πρεσβεία της Γεωργίας και το Φινλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.

Προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν, με όχημα τη γλώσσα, από τη μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Άλεξ Κάβδας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Online Διαγωνισμός

Γιορτάστε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με αφετηρία έναν μεγάλο διαδικτυακό διαγωνισμό που προσφέρει πλούσια δώρα ξένων γλωσσών!

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imera-glosson.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι του θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν μαθήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών, Ρουμανικών, Σουηδικών και Τσεχικών.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:00-15:00 στο Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β ́ 17-19).

Κληρώσεις

Μείνετε μαζί μας μέχρι το τέλος της εκδήλωσης καθώς – εκτός από τα αναμνηστικά δώρα που θα κληρώνονται καθ’ όλη τη διάρκειά της, μεταξύ των οποίων και 2 tablets από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY) – ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού θα προσφέρει σε έναν τυχερό και τον/τη συνοδό της επιλογής του, δύο αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα προς Κύπρο, μετ’ επιστροφής και με όλους τους φόρους. Ο νικητής μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι του έως τις 31/12/18. Περισσότερες πληροφορίες: Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, 2103610178, cto-athens@cyta.gr.

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ) είναι μία ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και, σε αρκετές περιπτώσεις, τις μορφωτικές σχέσεις των χωρών τους με άλλες χώρες. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα εξής μέλη της EUNIC ΑθήναςBritish Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, GoetheInstitut Athen, ÖSDInstitut Griechenland, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ουγγαρίας, Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, Ινστιτούτο Θερβάντες, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού· συντονίζει τοGoetheInstitut Athen.

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηνόραμα, αθηνόραμα.grathensvoiceathensvoice radiodebop.gr,infokids.grinfowomanLifoneolaiaTalkTheTOC

Συνεργαζόμενος φορέαςErasmus Student Network

Με την ευγενική υποστήριξη του Ωδείου Αθηνών.

Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον

../../../../../../../Documents/Work/Athina2018/Logos%20/Athens%20Book%20Capital/large%20Official/L

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μεγάλη Γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2018 θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: Βίκυ Τραχανή, Vicky.Trachani@goethe.de, Τηλ.: 2103661043

 

Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι:

·         να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών αλλά και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται, με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης·

·         να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης·

·         να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.