Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Ιταλία να υποβάλει αναθεωρημένο σχέδιο δημοσιονομικού προγράμματος για το 2019
24 Οκτωβρίου, 2018
Η ΕΕ έτοιμη να βοηθήσει τα κράτη μέλη που πλήττονται από ακραίες καιρικές συνθήκες
31 Οκτωβρίου, 2018

«Ανοιχή  Ενημερωτική Εκδήλωση στο Γενικό Λύκειο Μούδρου»

Το Europe Direct  Βορείου Αιγαίου ,στο πλαίσιο των δράσεων του περί το δημόσιο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης,  πραγματοποίησε  ενημερωτική εκδήλωση στις 29 Οκτωβρίου 2018 στο Γενικό Λύκειο Μούδρου, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Λυκείου, ΕΠΑΛ και  Γυμνασίου Μούδρου καθώς και πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετέχει  στο Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», μια συμμετοχή η οποία διακρίθηκε και βραβεύτηκε με την αποστολή της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από το Διευθυντή του Γενικού Λυκείου κ. Καραγιάννη Στέλιο το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς,  από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου, κυρία Μαρία Παπαπαναγιώτου, η οποία εισήγαγε το πρόγραμμα στο Γενικό Λύκειο Μούδρου, παρουσίασε τη σημασια του προγράμματος μέσα και από την πρόσφατη εμπειρία της στις Βρυξέλλες  και η  καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου, Θεοδώρα Λυμπέρη,  παρουσίασε βίντεο με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάστηκε από την κ. Σωτηρίου η λειτουργία του δικτύου των Europe Directs δίνοντας έμφαση στο Europe Direct Βορείου Αιγαίου, στην αποστολή του και τις δράσεις του. Επίσης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους, στη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και παρουσίασαν την πλατφόρμα https://www.aftitiforapsifizw.eu. Από την κ. Σταματάκη έγινε μια παρουσίαση των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ρόλο των Νέων στην Ευρώπη και  για ευκαιρίες σπουδών.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοίρασθηκαν στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναμνηστικά δώρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε όλους τους παρευρισκομενους πλούσιο ενημερωτικό υλικό.