Δήλωση σχετικά με τον κώδικα δεοντολογίας κατά της παραπληροφόρησης: Η Επιτροπή ζητεί από τις διαδικτυακές πλατφόρμες περισσότερες λεπτομέρειες για τη μέχρι τώρα πρόοδο
28 Φεβρουαρίου, 2019
Μετανάστευση: O Επίτροπος Αβραμόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα για διυπουργική συνάντηση με τις ελληνικές αρχές
4 Μαρτίου, 2019

Η αλήθεια έχει σημασία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντά στην εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης

Μετά τη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων, οι Επίτροποι αποφάσισαν να εκδώσουν σήμερα απάντηση σχετικά με την έναρξη, από την ουγγρική κυβέρνηση, εκστρατείας — συνοδευόμενης από διαφημιστικές πινακίδες, ολοσέλιδες διαφημίσεις στις εφημερίδες, καθώς και από επιστολή του Πρωθυπουργού προς όλους τους Ούγγρους πολίτες — με τίτλο «Έχετε κι εσείς το δικαίωμα να ξέρετε τι σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες!».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί, όντως οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια για το τι κάνει η ΕΕ. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι αυτό που δικαιούνται είναι γεγονότα, όχι μυθοπλασία. Η εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιδιώκει να δώσει μια ζοφερή εικόνα περί μυστικής συνωμοσίας που θα φέρει περισσότερους μετανάστες στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή επιθυμεί να αποσαφηνίσει τα γεγονότα, αναλυτικά.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.