Νομοθεσία για την κυβερνοασφάλεια και απαντήσεις στην κινεζική ψηφιακή απειλή
13 Μαρτίου, 2019
 Ευρωπαϊκή ασφάλεια: ταχύτερη ανταλλαγή πληροφοριών ποινικού μητρώου πολιτών τρίτων χωρών
13 Μαρτίου, 2019

Συζήτηση στο ΕΚ για την επερχόμενη Σύνοδο της ΕΕ και τοBrexit, την Τετάρτη το πρωί

Από τις 11.00 (ώρα Ελλάδος), οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις προτεραιότητες για τη Σύνοδο της ΕΕ (21-22 Μαρτίου) και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων του ΗΒ.

Σε συνέχεια της ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 12 Μαρτίου για τη συμφωνία αποχώρησης, οι ευρωβουλευτές θα εξετάσουν τις συνέπειές της σε συζήτηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής JeanClaude Juncker και τη ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου.

Θα εκθέσουν επίσης τις προτεραιότητές τους για την εαρινή συνάντηση των επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία είθισται να ασχολείται κυρίως με θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν επίσης το Brexit, τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τις εξωτερικές σχέσεις (ειδικά τη σύνοδο ΕΕ – Κίνας στις 9 Απριλίου), καθώς και τρόπους για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την προστασία της δημοκρατικής ακεραιότητας των ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών σε όλη την ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.