Νέα συμφωνία για τους καταναλωτές: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την προσωρινή συμφωνία για την ενίσχυση των κανόνων της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών
2 Απριλίου, 2019
«Ενημέρωση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο 4ο Λύκειο Μυτιλήνης»
3 Απριλίου, 2019

Νέα της Συνόδου – 3-4 Απριλίου-2019, Ολομέλεια – Βρυξέλλες

Brexit: οι ευρωβουλευτές συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις

Το ΕΚ θα συζητήσει την αποχώρηση του ΗΒ, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής JC Juncker και, εκ μέρους του Συμβουλίου, της Υπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Ciot , την Τετάρτη στις 14.00.

Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με το Σουηδό πρωθυπουργό Stefan Löfven

Οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν απόψεις με το Σουηδό πρωθυπουργό Stefan Löfven για το μέλλον της Ευρώπης την Τετάρτη στις 15:15 (τοπική ώρα Βελγίου).

Τελική ψηφοφορία για μέτρα εξισορρόπησης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Οι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να στηρίξουν νέους κανόνες για την άδεια πατρότητας και τη μη μεταβιβάσιμη γονική άδεια σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Φυσικό αέριο: επέκταση των κανόνων της ΕΕ σε αγωγούς από τρίτες χώρες

Για να διασφαλιστεί ότι οι αγωγοί από κράτη εκτός ΕΕ υπόκεινται στους κανόνες της ΕΕ και για να υπάρξει νομική διαφάνεια για τους φορείς εκμετάλλευσης,

Το ΕΚ ψηφίζει για τη μεταρρύθμιση του τομέα των οδικών μεταφορών

Την Πέμπτη, η ολομέλεια θα ψηφίσει κανόνες για την αντιμετώπιση των παράνομων πρακτικών στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και για το χρόνο ανάπαυσης των οδηγών.

Η ΕΕ θα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε Βρετανούς πολίτες, αν και το ΗΒ κάνει το ίδιο

Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ για διάστημα μέχρι 90 ημερών χωρίς βίζα, με προϋπόθεση οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο ΗΒ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.