Προστασία των Ευρωπαίων καταναλωτών: τα παιχνίδια και τα αυτοκίνητα στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των επικίνδυνων προϊόντων
8 Απριλίου, 2019
Αλιεία: Ο Επίτροπος κ. Βέλα παρουσιάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της ΕΕ για τον μετριασμό των επιπτώσεων στην αλιεία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία
8 Απριλίου, 2019

Ανακάλυψη στον τομέα της αστρονομίας χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ πρόκειται να αποκαλυφθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο

Την επόμενη Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μιαν επαναστατική ανακάλυψη, μέσω του προγράμματος Event Horizon Telescope, αποτέλεσμα διεθνούς επιστημονικής συνεργασίας με στόχο να «συλλάβει» για πρώτη φορά την εικόνα μιας μαύρης τρύπας με τη δημιουργία εικονικού τηλεσκόπιου στο μέγεθος της Γης.

Οι ερευνητές που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ διαδραματίζουν καίριο ρόλο στο σχέδιο.

Έξι συνεντεύξεις Τύπου ανά τον κόσμο θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στις 10 Απριλίου στις 15:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης).

Στην Ευρώπη, ο Επίτροπος κ. Μοέδας και κορυφαίοι επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν την ανακάλυψη.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Berlaymont της Επιτροπής και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της Europe by Satellite και του EUtube.

Οι δημοσιογράφοι που ενδιαφέρονται να βιώσουν το ιστορικό αυτό επιστημονικό επίτευγμα καλούνται να εγγραφούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (εάν δεν διαθέτουν διαπίστευση Τύπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή). 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.