Αποστολή του Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου στις Ηνωμένες Πολιτείες
9 Απριλίου, 2019
Ετοιμότητα για το Brexit: Η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει τους Ευρωπαίους αγρότες σε περίπτωση αποχώρησης χωρίς συμφωνία
9 Απριλίου, 2019

Οι φοιτητές μπορούν σήμερα να υποβάλουν αίτηση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προσωπική εμπειρία στη δημοσιογραφία της ΕΕ

Από σήμερα, οι φοιτητές δημοσιογραφίας καλούνται να υποβάλουν αίτηση εδώ για το πρόγραμμα «Youth4S» 2019. Θα πρέπει να στείλουν τις καλύτερές τους λέξεις ή εικόνες σχετικά με ένα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο, ώστε να κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και να καλύψουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Πόλεων και των Περιφερειών 2019 τον Οκτώβριο, την κύρια εκδήλωση της Ευρώπης για την πολιτική συνοχής, η οποία συγκεντρώνει πολλά ενωσιακά, εθνικά και τοπικά πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν οι νέοι δημοσιογράφοι πείρα και να μάθουν περισσότερα για τις πολιτικές της ΕΕ, ιδίως για την πολιτική συνοχής. Πρόκειται για μία από τις πλέον ορατές πολιτικές της ΕΕ, η οποία εφαρμόζεται στο εγγύτερο προς τους πολίτες επίπεδο. Ελπίζω ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα εμπνεύσει τους νέους δημοσιογράφους να γράψουν για τα έργα που χρηματοδοτεί η ΕΕ και για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, πραγματικά.»

Οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης με δημοσιογράφους, να επισκεφτούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και να δουν τα άρθρα τους δημοσιευμένα στο περιοδικό Panorama που εκδίδει η αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική και την Αστική Ανάπτυξη υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση REGIO).

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε συμμετέχοντες από κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και από γειτονικές και υποψήφιες χώρες. Θα επιλεγούν 33 νέοι.

Η προθεσμία για υποβολή αίτησης λήγει στις 15 Ιουλίου 2019.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.