Προϋπολογισμός της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027: Η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για την έγκριση του προγράμματος InvestEU από το Κοινοβούλιο
22 Απριλίου, 2019
Ξεκίνησε η διαδικασία διαπιστεύσεων Τύπου για τις ευρωπαϊκές εκλογές
4 Μαΐου, 2019

Νέες στατιστικές προβολές για τη σύνθεση του επόμενου Κοινοβουλίου (ΕΕ28)

Το ΕΚ δημοσίευσε σήμερα την τέταρτη και τελευταία συλλογή προβολών για τη σύνθεση της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου, με δεδομένα δημοσκοπήσεων που συλλέχθηκαν μέχρι τις 15 Απριλίου.

Το ΕΚ δημοσίευσε τη νέα δέσμη προβολών για το πώς μπορεί να μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στα κράτη μέλη της ΕΕ μέχρι τις 15 Απριλίου 2019. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από μια συλλογή αξιόπιστων δημοσκοπήσεων που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου. Πρόκειται για 43 εθνικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένα για τις ευρωπαϊκές εκλογές σε 21 χώρες.

Τα δεδομένα της προηγούμενης δέσμης προβολών, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Μαρτίου, έχουν επικαιροποιηθεί και προσαρμοστεί μέσω της συμπερίληψης δεδομένων για το Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών προβολών σε περίπτωση συμμετοχής της χώρας στις εκλογές του Μαΐου.

Τα κόμματα έχουν ενσωματωθεί σε πολιτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν ήδη ή με βάση υπάρχοντες δεσμούς με το σχετικό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα». Όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στο φάκελο για τα ΜΜΕΟι ευρωπαϊκές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 23 – 26 Μαΐου.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.