2019: Νέα προβολή εδρών για το νέο Κοινοβούλιο
27 Μαΐου, 2019
Ανακοινώθηκαν οι νικήτριες και οι νικητές του βραβείου λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019
29 Μαΐου, 2019

Δήλωση της Διάσκεψης των Προέδρων του ΕΚ

Η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ στη συνάντησή της στις 28 Μαΐου και εν αναμονή του ανεπίσημου δείπνου των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, δεσμεύτηκε για τα κατωτέρω:

 Το Μάιο του 2019 οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο για τις πολιτικές και δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρώπη. Η σημαντική αύξηση της συμμετοχής στην Ευρώπη αποδεικνύει ότι η ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι ζωντανή. Οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι έδωσαν στο νεοεκλεγμένο Κοινοβούλιο νέα και ισχυρή νομιμοποίηση για την επόμενη πενταετία. Ως ο μόνος θεσμός της ΕΕ που εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί αναμφισβήτητα τον πλέον νομιμοποιημένο χώρο για να συζητηθεί και να αποσαφηνιστεί η λαϊκή εντολή για την αλλαγή.

Βάσει των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών εκλογών, οι πολιτικές ομάδες του ΕΚ θα πραγματοποιήσουν στρατηγικό, διαφανή και δημοκρατικό διάλογο για την εντολή της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής συζήτησης θα αποτελέσει τη βάση του διαλόγου με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η εντολή για την αλλαγή και η στρατηγική ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνδιαμορφώσουν μια στέρεη βάση για τις ανανεωμένες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ.