Ψηφιακή ενιαία αγορά: Η Επιτροπή δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ελεύθερη ροή των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα
29 Μαΐου, 2019
Προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2020: απασχόληση, ανάπτυξη και ασφάλεια στο επίκεντρο της πρότασης της Επιτροπής
5 Ιουνίου, 2019

Καλές οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων σύμφωνα με την κατάταξη U-Multirank 2019

Η έκτη και μεγαλύτερη έκδοση της κατάταξης πανεπιστημίων UMultirank, η οποία βαθμολογεί περισσότερα από 1 700 πανεπιστήμια από 96 χώρες, δημοσιεύτηκε χθες. Κάθε χρόνο, το UMultirank συγκρίνει τις επιδόσεις των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για τους φοιτητές. Ο χάρτης με τα πανεπιστήμια με τις υψηλότερες συνολικές επιδόσεις είναι ένα νέο στοιχείο που το UMultirank έχει προσθέσει στη φετινή έκδοση. Τα ευρωπαϊκά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν πολύ καλά αποτελέσματα: η EDHEC Business School (Γαλλία), το Chalmers University of Technology (Σουηδία) και το Πανεπιστήμιο του Groningen (Κάτω Χώρες) είναι μεταξύ των κορυφαίων.Το UMultirankανέλυσε επίσης το διεθνές άνοιγμα των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όσο περισσότερο τα πανεπιστήμια συνεργάζονται διεθνώς, τόσο περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι φοιτητές τους με τη μαθησιακή τους εμπειρία. Τα πανεπιστήμια αυτά έχουν επίσης καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά τη μεταφορά γνώσεων και τον αντίκτυπο της έρευνας.
Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω ότι από τα τελευταία αποτελέσματα του UMultirankπροκύπτει πως τα πανεπιστήμια της ΕΕ έχουν πολύ καλές επιδόσεις όταν εξετάζονται από κοινού η εκπαίδευση, η έρευνα και η ικανοποίηση των φοιτητών. Με το έργο μας για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης όπου όλοι να μπορούν να λαμβάνουν τη βέλτιστη εκπαίδευση και να σπουδάζουν ελεύθερα, πέρα από σύνορα, καθώς και με την ανάπτυξη της εμβληματικής πρωτοβουλίας μας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια», είμαι βέβαιος ότι το UMultirank θα συνεχίσει να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερομένους.»
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.