ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η URSULA VON DER LEYEN ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΚ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (15-18.7.2019)
16 Ιουλίου, 2019
Εναρκτήριος λόγος στη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποψήφιας Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
17 Ιουλίου, 2019

Πρώτη επίσημη θεσμική συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη και την νέα Ελληνική Κυβέρνηση για τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, Αθήνα 15/7/2019

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη θεσμική συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλοςσυναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια συμμετείχε σε διυπουργική συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό  Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα εκκρεμή θέματα σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και ειδικότερα η επιτάχυνση της εφαρμογής της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας αλλά και οι προτεραιότητες στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε ο συντονισμός των δράσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης ασύλου, τη βελτίωση των συνθηκών στα κέντρα υποδοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και των ευάλωτων μεταναστών. Συζητήθηκε, επίσης, η στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Οργανισμών προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της χρηματοδότησης που βρίσκεται στην διάθεση της χώρας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.