Ενίσχυση του κράτους δικαίου με αυξημένη ευαισθητοποίηση, με έναν ετήσιο κύκλο παρακολούθησης και αποτελεσματικότερη επιβολή της νομοθεσίας
18 Ιουλίου, 2019
Παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ, τη Ρωσία και τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
19 Ιουλίου, 2019

Ανακοινώθηκε η σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΕΚ

Το Κοινοβούλιο θα έχει 44 αντιπροσωπείες και αυτή τη νομοθετική περίοδο, διατηρώντας δεσμούς με κοινοβούλια τρίτων χωρών, περιφερειών ή οργανισμών.

Τα μέλη του ΕΚ ψήφισαν για τη σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών την Τετάρτη στις 13.00 (ώρα Ελλάδος). Η πρόταση που υποβλήθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων (δηλ. τον Πρόεδρο του ΕΚ και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων) εγκρίθηκε δι’ ανατάσεως της χειρός. Η σύνθεσή τους ανακοινώθηκε στις 20.00 (ώρα Ελλάδος).

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο των 44 αντιπροσωπειών (ο ίδιος αριθμός με την προηγούμενη νομοθετική περίοδο) και των μελών τους εδώ.

Σχετικές πληροφορίες

Οι διακοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχειρίζονται σχέσεις και ανταλλάσσουν πληροφορίες με εκλεγμένους αντιπροσώπους σε άλλες χώρες, περιφέρειες και οργανισμούς με στόχο την προώθηση των αξιών της ΕΕ: την ελευθερία, τη δημοκρατία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και το κράτος δικαίου.

Οι πολιτικές ομάδες και τα μη εγγεγραμμένα μέλη αποφασίζουν για τη σύνθεση των αντιπροσωπειών, φροντίζοντας να εκπροσωπούνται δίκαια τα κράτη μέλη, οι πολιτικές κατευθύνσεις των μελών του ΕΚ αλλά και τα φύλα.

Επόμενα βήματα

Οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των αντιπροσωπειών θα εκλεγούν μετά τη σύστασή τους σε σώμα σε συνεδριάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2019

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.