Brexit: Οι πρόσφατες προτάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου δεν προσφέρουν τις δικλείδες ασφαλείας που χρειάζονται ΕΕ και Ιρλανδία
4 Οκτωβρίου, 2019
Σχέδια για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού το 2020 σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία
15 Οκτωβρίου, 2019

Συνάντηση Εργασίας στις Οινούσσες με θέμα:  « Η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών (Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΗΕ, UNESCO) και της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάρτηση με την εμπλοκή των εκπαιδευτικών δομών. » 

Το Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε Συνάντηση Εργασίας την Δευτέρα 30/9/2019 και την Τρίτη 1/10/2019 στο νησί των Οινουσσών με θέμα: «Η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών (Συμβούλιο της Ευρώπης, ΟΗΕ, UNESCO) και της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάρτηση με την εμπλοκή των δομών διακυβέρνησης».  

Η συγκεκριμένη Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Οινουσσών στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Europe Direct Βορείου Αιγαίου  γύρω από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνάρτηση με τον Πολιτισμό και αποτελεί πρόταση προκειμένου να προβληθεί  η Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνοχής.  

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Γρηγορίου, Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου  και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Βορείου Αιγαίου, ο  οποίος παρουσίασε το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης, τους σκοπούς και την αποστολή του και  τόνισε  τη σκοπιμότητα  της ανάπτυξης  των επιλεγμένων θεμάτων τα οποία αναλύθηκαν στη συζήτηση.  
Έπειτα τον λόγο πήρε η κα. Αντωνέλλη Αναστασία Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Οικονομικών Βορείου Αιγαίου καθώς και ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ. Μια ακόμη σημαντική μορφή σε αυτήν την συνάντηση ήταν ο κ. Ντζόιδος,  Διευθυντής Ιδρυμάτων Πατέρα αλλά και η κα. Μαριάνθη Αναστασιάδου,  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων Υπουργείου Πολιτισμού.  

Ακόμη έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Σκούφης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Ευγενία Χαλκιά, η κα. Κατερίνα Καββάδα Δημοτικός Σύμβουλος, η κα.  Ελένη Αχλιόπτα Διευθύντρια του Ναυτικού Μουσείου Οινουσσών ο Διευθυντής Γυμνασίου, ο κ. Κώστας Καπητανίδης και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, στους οποίους μοιράστηκε προωθητικό υλικό ανάλογο με εκείνο της ειδικότητας τους.  

Την 1/10/2019 ο καθηγητής Π. Γρηγορίου παρουσίασε τόσο στους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και στους κατοίκους των Οινουσσών που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δανιήλ την γενικότερη έννοια της Πολιτικής Συνοχής καθώς και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και την σπουδαιότητα που μπορεί να προσφέρει η Πολιτική Συνοχής της ΕΕ σε απομακρυσμένες περιοχές όπως το νησί των Οινουσσών.   

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου ύστερα από επιθυμία τόσο της τοπικής αρχής όσο και των ίδιων των κατοίκων.